AKO ŽELITE DA SE GREJETE NA GAS, SAD JE PRILIKA DA SE PRIJAVITE! Grad pokriva SVE TROŠKOVE ako ispunjavate uslove
Grejanje, Foto: Profimedia

subvencije

AKO ŽELITE DA SE GREJETE NA GAS, SAD JE PRILIKA DA SE PRIJAVITE! Grad pokriva SVE TROŠKOVE ako ispunjavate uslove

Grad Čačak finansira zamenu individualnih ložišta kotlovima na gas, raspisan javni poziv

Objavljeno:

Grad Čačak raspisao je drugi javni poziv za sufinansiranje mera projekta za smanjenje zagađenja vazduha u Srbiji iz individualnih ložišta. Na ovaj način građani mogu da konkurišu, ukoliko ispunjavaju sve navedene uslove, i da dobiju potpuno besplatno ekološki prihvatljivije i energetski efikasnije kotlove na gas.

- Pozivam sve građane koji žele da doprinesu boljem kvalitetu vazduha u našem gradu da se prijave na ovaj javni poziv i da u svojim domaćinstvima zamene postojeće uređaje za grejanje ekološki prihvatljivijim i energetski efikasnijim kotlovima na gas - poručuje Marjana Petronijević, pomoćnica gradonačelnika Čačka.

Grejanje
Grejanjefoto: RINA/Ustupljene fotografije

Grad Čačak će učestvovati sa maksimalno do 100 odsto ukupne vrednosti sa PDV-om, što će biti ostvareno kroz dodelu gasnog kotla krajnjem korisniku u vlasništvo (15 kondenzacionih kotlova snage 25 kW i 15 kondenzacionih kotlova snage 32 kW).

- Važno je da se što veći broj građana prijavi za ovakve mere kako bismo zajednički unapredili životnu sredinu u našem gradu. Grad Čačak kontinuirano sprovodi projekte koji se tiču zamene uređaja za grejanje u domaćinstvima koji koriste nečiste energente u cilju smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih ložišta koja su se pokazala kao jedan od najvećih izvora zagađenja u zimskom periodu. Uskoro će biti raspisan i javni poziv za dodelu šporeta na pelet i drago mi je što postoji veliko interesovanje građana za ove mere - zaključila je pomoćnica gradonačelnika Čačka Mirjana Petronijević.

Bonus video:

01:47

JEDINI STANOVNIK ZAJEČARA KOJI JE UGRADIO SOLARNE PANELE! Osamdesetih među prvima uveo i podno grejanje, a evo o čemu još sanja

(Espreso / ozonpress.net / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.